Aan de rand van het dorpje Ovezande, midden in het WCL gebied (Waardevol CultuurLandschap "de Zak van Zuid-Beveland"), tegenwoordig Nationaal Landschap genoemd, vindt U op 2,2 ha. onze pittoresk gelegen oude boerderij met aangebouwde gepotdekselde schuur. Gedateerd ongeveer midden 1600. Het woonhuis is in 1874 voor de toenmalige burgemeester in klassieke stijl herbouwd.
Rondom zijn diverse karakteristieke landschapselementen te zien. Zoals de Zeeuwse haag, met o.a. meidoorn, sleedoorn, hondsroos, vuilboom en liguster. Een rij van zo'n 40-tal knotwilgen met daar tussen 2 kastanjes die de dam markeren.
Een originele veedrinkput, waar de kippen, ganzen, eenden, pauwen, kalkoenen, parelhoenders, schapen en andere dieren nog uit drinken. Vooral in de zomer komen er ook veel vogels naar het water. De blauwe reiger vist er regelmatig tussen de lissen op padden, kikkers en salamanders.
In de hoogstamboomgaard staan zo'n 120 fruitbomen waarvan de oudste op ruim 130 jaar geschat. Er staan nu een 70 -tal kersen, 17 pruimen, 9 walnoten waarvan 4 oude okkernoten, appels, peren, een kweepeer, mispel end. Achter het huis staan 2 jonge leiperen.
In een oude goudrenet nestelt de groene specht, en in de schuur komen ieder jaar boerezwaluwen. Steenuiltjes voelen zich op het erf ook goed. Ze kunnen onderkomen in broedkasten die we in samenwerking met de Stichting Landschapsbeheer Zeeland hebben opgehangen. Op 10 juni 2011 hebben voor het eerst 3 jonge steenuiltjes gezien. In de schuur hangt een kerkuilenkast, helaas nog niet door de kerkuil bezocht, wel "gekraakt" door een stel kauwtjes.
Onder de hoogstamfruitbomen is gras. Hier grazen de schapen en lopen de ganzen en kippen. De bomen zorgen voor schaduw voor de dieren die op hun beurt de bomen van natuurlijke mest voorzien.
In een paar hoekjes van de wei zijn enkele houtrillen gemaakt van het snoeihout van de Zeeuwse haag. Dit geeft een veilig plekje voor b.v. egels en allerlei vogeltjes.
Het biologisch geteelde fruit wordt o.a. gebruikt voor het maken van sap, jam en taart.

Streekeigen erf
De Witte Hoeve