Eigenlijk is het museumpje begonnen als een aardigheidje.
Om de bezoekers van het terras het binnen naar de zin te maken zijn we begonnen met het decoreren van de voorste ruimte in de schuur. De aanvang is in 2001 gemaakt met wat potten op een groene kast.
Diverse gasten vroegen of we nog een oud potje van ze wilden hebben, anders zouden ze het toch maar in de afvalbak doen. Ze namen ze mee en het eerste jaar was het aantal al tot 100 gegroeid.
Waarvoor hartelijke dank.
Vandaar het idee een briefje met de volgende tekst op te hangen.
"Als U een (oude) koffie- of theepot niet meer gebruikt en er eigenlijk wel vanaf wilt, dan kunt U mij er een plezier mee doen door ze in of op deze kast te zetten, ik verzamel ze nl.        Wicki".
De groene kast was al snel vol en de eerste boorden ook. De volgende boorden vulden zich ook in rap tempo en menigeen meende al "het moet niet gekker worden".
Het ging natuurlijk wel van kwaad tot erger. Er kwamen steeds meer boorden. Zelf dragen we er ook ons steentje aan bij door op rommelmarkten en beurzen potten en ander serviesgoed aan te schaffen. Kort geleden is er een stuk van de schuur bijgekomen omdat het voorste gedeelte geheel vol stond. We kunnen nu zeker van een grote verzameling spreken. Meer dan 1700 koffie- en theepotten alleen al en dan nog complete serviezen, vele soepterrines, botervlootjes end.
De meeste exemplaren zijn in Duitsland geproduceerd, hier is van oudsher een traditie op dit gebied.

Openingstijden: zie boerderijterras.    Toegang: Gratis

Meer foto's bekijken, een greep uit onze collectie, klik hier.
Koffie- en Thee-
potten Museum
De Witte Hoeve